Як Coca-Cola впливає на твій організм?
Що буде з твоїм організмом, якщо ти вип'єш кока-колу?
Через 10 хвилин
10 чайних ложок цукру "ударять" по твоєму організму (це щоденна норма, що рекомендується). Тебе не тягне на блювоту, тому що фосфорна кислота, що входить до складу «Кока-коли», пригнічує дію цукру.
Через 20 хвилин
Станеться стрибок інсуліну в крові. Печінка перетворює весь цукор в жири.
Через 40 хвилин
Поглинання кофеїну завершене. Твої зіниці розширятся. Кров'яний тиск збільшиться, тому що печінка викидає більше цукру в кров. Блокуються аденозинові рецептори, тим самим запобігаючи сонливості.
Через 45 хвилин
Твоє тіло збільшить виробництво гормону дофаміну, стимулюючого центр задоволення мозку. Такий самий принцип дії в героїну.
Через годину
Фосфорна кислота зв'язує кальцій, магній і цинк у твоєму кишечнику, прискорюючи метаболізм. Збільшується виділення кальцію через сечу.
Більш ніж через годину
У гру входять сечогінні дії. Виводяться кальцій, магній і цинк, які знаходяться у твоїх кістках, так само як натрій, електроліт і вода.
Більш ніж через півтори години
Ти стаєш дратівливими або млявими. Вся вода, що містить в кока-колі, виводиться через сечу.
Активний інгредієнт кока-коли - ортофосфорна кислота. Її рН дорівнює 2,8. За 4 дні вона може розчинити твої нігті. Для перевезення концентрату Coca-cola вантажівка має бути обладнана спеціальними ємкостями, призначеними для висококорозійних матеріалів.
Отже, поглянемо на склад розрекламованого продукту Coca-cola Light без кофеїну.
Aqua carbonatada, E150d, E952, E950, E951, E338, Е330, Аromas, Е211. Ніби нічого страшного ці літери та цифри не несуть, але розглянемо їх детальніше:
1. Aqua carbonatada - газована вода, остерігатися поки нічого.
2. E952 - Цикламова кислота і її натрієві, калієві і кальцієві солі. Замінник цукру. Цикламат - синтетичний хімікат, має солодкий смак, який в 30 разів перевищує солодкість цукру, використовується, як штучний підсолоджувач. Заборонений до використання в продуктах харчування людини, оскільки є канцерогеном, що викликає ракову хворобу. У 1969 році розпорядженням Федерального Агентства по харчових продуктах і лікарських препаратах (FDA) 34 FR 17063 заборонений до вживання на території США, оскільки було доведено, що він, як сахарин і аспартам, викликає у щурів рак сечового міхура. У тому ж році заборонений в Канаді. У 1975 році заборонений в Японії, Південній Кореї і Сінгапурі. Заборонений до використання у виробництві напоїв в Індонезії. У 1979 р. всесвітня організація охорони здоров'я реабілітовувала цикламати, визнавши їх нешкідливими!?
3. E150d (барвник) - палений цукор, його отримують шляхом переробки цукру при певних температурах, з додаванням хімічних реагентів або без них. В даному випадку додають сульфат амонію.
4. E950 (ацесульфам калію) - у 200 разів солодше сахарози. У безалкогольних напоях широко застосовується суміш ацесульфаму калію з аспартамом.
Плюси: довго зберігається, не викликає алергічних реакцій і не калорійний.
Мінуси: містить метиловий ефір, який погіршує роботу серцево-судинної системи, і аспарогеновую кислоту, - вона збуджуюче діє на нервову систему і може, з часом, викликати звикання. Ацесульфам погано розчиняється.
Продукти з цим підсолоджувачем не рекомендується вживати дітям, вагітним і годуючим жінкам. Безпечна доза - не більше 1 г на добу.
5. E951 (аспартам) - цукрозамінник для хворих діабетом, що складається з двох амінокислот (дипептид) - аспарагіну і феніланіну. Рекомендується також особам, контролюючим свою вагу. Національна асоціація безалкогольних напоїв (NSDA), що представляє 95% компаній по виробництву безалкогольних напоїв в США, склала протест, що опублікований в звіті Конгресу США 7 травня 1985 року, описує хімічну нестабільність аспартаму. Після декількох тижнів в жаркому кліматі (або при нагріванні до 30 градусів Цельсія) основна кількість аспартаму в газованій воді розпадається на формальдегід, метанол, фенілаланін і ін. Проковтнутий метанол (метиловий або деревний спирт, що убив або засліпив тисячі любителів випити) перетвориться у формальдегід, потім - в мурашину кислоту. Формальдегід - це речовина з різким запахом, канцероген класу А.
Фенілаланін – незамiнна амiнокислота, яка необхiдна людинi. Але систематично високий рівень фенілаланіну в крові має токсичну дію на центральну нервову систему і веде до розумової відсталості.
При вагітності аспартам може впливати безпосередньо на плід, навіть при вживанні в дуже малих дозах. FDA отримало більше 10 тис. скарг на аспартам від споживачів, що складає 80% всіх скарг на харчові добавки. FDA мовчить, громадськість, в основному, нічого не підозрює, покладаючись на безпека рекламованих продуктів. У розпорядженні FDA є 92 документально підтверджених випадку отруєння аспартамом, включаючи наступні: втрата свідомості, головні болі, втома, запаморочення, нудота, сильне серцебиття, збільшення ваги, дратівливість, тривожний стан, втрата пам'яті, туманний зір, висип, припадки, втрата зору, болі в суглобах, депресії, спазми, захворювання дітородних органів, втрата слуху. Також аспартам може провокувати наступні хвороби: пухлину мозку, множинний склероз, епілепсію, базедову хворобу, хронічну втому, хвороби Паркінсона і Альцгеймера, діабет, розумову відсталість, туберкульоз, він може навіть призвести до смерті.
6. E338 (ортофосфорна кислота) - хімічна формула: H3РО4. Зовнішній вигляд - безбарвна або із слабким жовтим відтінком рідина, шаром в 12-15 мм при розгляді на білому фоні, із слабким запахом. Необмежено розчинна у воді, утворює розчини будь-яких концентрацій. Пожежо- і вибухонебезпечна. Викликає роздратування очей і шкірних покривів. Вживання: для виробництва фосфорнокислих солей амонію, натрію, кальцію, марганцю і алюмінію, а також для органічного синтезу, у виробництві активованого вугілля і кіноплівки, для виробництва вогнетривів, вогнетривких єднальних, кераміки, скла, добрив, синтетичних миючих засобів, в медицині, металообробній для очищення і поліровки металів, текстильної для вироблення тканин з вогнезахисним просиченням, нафтової, сірникової промисловості. Харчову ортофосфорную кислоту застосовують у виробництві газованої води і для здобуття солей (порошки для виготовлення печива, сухарів).
7. Е330 (лимонна кислота) - безбарвні кристали. Широко поширена в природі. Отримують лимонну кислоту з махорки і бродінням вуглеводів (цукор, патока). Застосовують у фармацевтичній і харчовій галузях промисловості. Солі лимонної кислоти (цитрати) використовують у харчовій галузі промисловості, як кислоти, консерванти, стабілізатори, в медицині - для консервації крові.
8. Аromas -перелік ароматичних добавок не зазначається (?!)
9. Е211 (бензоат натрію) - відхаркувальний засіб, консервант харчових продуктів у виробництві повидла, мармеладу, кільки, кетової ікри, плодово-ягідних соків, напівфабрикатів. Бензойну кислоту (Е210), бензоат натрію (Е211) і бензоат калію (Е212) вводять в деякі харчові продукти, як бактерицидний і протигрибковий засоби. До таких продуктів відносяться джеми, фруктові соки, маринади і фруктові йогурти. Не рекомендується вживати астматикам і людям, чутливим до аспірину. У останньому дослідженні, проведеному професором в області молекулярної біології і біотехнології з Шеффілдського університету (Англія) Пітером Пайпером, виявили, що дане з'єднання наносить значну шкоду ДНК. За словами Пайпера, бензоат натрію, що є активним компонентом консервантів, використовуваних в більшості газованих напоїв, не знищує частини ДНК, але деактивує їх. Це може приводити до цирозу печінки і дегенеративних захворювань, наприклад, хвороби Паркінсона.
Тобі подають отруту під виглядом "крутого" напою, з розкруткою якого навряд зможе порівнятися яка-небудь компанія, чи заливати в себе мега пійло - вибір кожного особистий, взалежності від розумового розвитку.
Переклад тексту- "Націонал-Патріот"
Источник: http://naz-patriot.org.ua/ |